Stitched Panorama

Райски кътчета за невероятна лятна почивка по Българското Черноморие

Като една от атрактивните морски дестинации, предпочитани от руски туристи за лятна почивка, България се е превърнала в мястото, което ежегодно привлича туристи от цял свят. Курорти като Св.св. Константин и Елена разполагат с изключително завладяваща природа и освен това привличат туристите заради минералните извори, чиято вода има благоприятни лечебни свойства.  Морския туризъм тук е привлекателен през цялата година, но действително лятото е сезона, през който туристите предпочитат да се възползват от всички великолепни забележителности. В района на Варна друг атрактивен за спокоен туризъм район е курортен комплекс Албена. Зеленина, тишина и спокойствие със сигурност ще се погрижат за вашия релакс по време на престоя Ви. Наричат Албена „Райското кътче на Добруджа“, защото златните плажове над половин век привличат туристи от страната и чужбина. Затворения комплекс от луксозни хотели е предпочитана дестинация за незабравима лятна почивка. Близостта на гр. Блачик до курортния център пък се оказва невероятно предимство, което предразполага туристите да се запознаят с богата културна история на страната ни.Stitched Panorama

Слизайки към по-южната част на Черноморското ни крайбрежие стигаме до Созопол – градът на Аполон, който със своята история се е превърнал в един от привлекателните туристически центрове, радващи се на особена популярност. Романтиката и красотата на археологическите антични забележителности до днес  е един от центровете, които задължително трябва да посетите, ако искате почивката ви да е съчетание от спокойствие, средновековна атмосфера и изискано преживяване. Градът се радва на туристи през цялата година, но разбира се, през лятото се превръща в един от най-посещаваните ни морски курорти и заради Празниците на изкуствата Аполония, които се отбелязват в периода 1 – 10 септември.

Страната ни е привлекателна туристическа дестинация не само заради морския туризъм, но и с прекрасните планински курорти. Тук туристите могат да се насладят на ски атракциони или да посетят невероятни и поразително красиви природни забележителности.

About the Author