7 причини защо трябва да наемете интериорен дизайнер

Защо да наемам дизайнер, след като мога аз сам да се справя с интериорния дизайн на своя дом? Толкова ли е трудно да избереш няколко цвята и мебели, че трябва да плащам излишни пари?

Това са само част от въпросите, които доста често собствениците на жилища си задават и решават, че реално могат сами да се справят, но малко след това си дават сметка, че много грешат.

Може би не ви се вярва, но инвестицията, която ще направите наемайки интериорен дизайнер в началото ще ви спести много време, непредвидени разходи и нерви.

За да ви докажем, че наемането на професионалист е най-доброто решение за вас, заедно с интериорния дизайнер на Моми Студио – Антония Саранеделчева сме подготвили за вас няколко неоспорими факти.

 

Цялата картина

Нещо, което вие е малко вероятно да успеете да направите е да видите цялата картина. Дизайнерите имат нужните познания и опит да видят цялостно картината и знаят, как да я илюстрират и на вас. Опитният дизайнер още на първата среща ще опита да научи повече за вас като човек, нещата, които харесвате и не харесвате в настоящето си жилище. Ще ви предразположи да разкриете вашата представа, която имате в съзнанието си за идеалния дом. Освен това дизайнера има достъп до различни инструменти и програми, с които лесно да изготви нужните чертежи, графики, схеми и планове, за да представи нагледно, че всичко се съчетава безпроблемно. Интериорните дизайнери са запознати и с пространственото планиране и мащаба, както и от това, което е необходимо, за да се създаде една красиво и балансирано пространство.

 

Малките детайли

Също толкова важни, колкото и цялостната картина са малките детайли – от блясъка на боята до свързването на хардуера и други. Те са обучени да обръщат внимание на всеки детайл и знаят, че именно малките детайли могат да бъдат изключително важни.

 

Пестите пари

Това може да ви се струва странно, но наистина е така. Разходът за наемането на професионалист може да ви спести доста допълнителни и непредвидени разходи. Той знае къде може да получи най-доброто съотношение цена-качество и нека не забравяме, че са експерти, а това гарантира спестяване на време и нерви от ваша страна.

 

План

Ограничения бюджет би бил проблем по пътя на реализирането на вашия мечтан дом, но интериорния дизайнер може да извлече максимума от него, за да ви осигури един наистина невероятен дизайн. Ако бюджета не е проблем, но той трябва да бъде добре планиран, за да се знае всичко с дати и време.

 

Време

Много често хората, които гледат различни ТВ предавания за вътрешен дизайн остават с погрешната представа, че този процес преминава изключително бързо и гладко. Това в действителност не е точно така. В интериорния дизайн, както и други индустрии важи следното: бързо, евтино или добро – можете да изберете само две! Времето почти никога не трябва да бъде приоритет, особено ако това означава да се жертва качеството.

 

Достъп до ресурси

Добрите интериорни дизайнери разполагат с достъп до богат арсенал от ресурси и инструменти, които им помагат да подобряват цялостния процес на проектиране и реализиране на обзавеждането. Вместо да се чудите кое как ще изглежда като разположение, дизайнера ще създаде за вас 3D проект, където нагледно да видите дизайна на вашия мечтан дом.

Освен това дизайнерите имат достъп до много повече мебели и текстил с високо качество, отколкото обикновените потребители. Също така те работят с професионалисти като дърводелци, електротехници, водопроводчици и други и знаят как да комуникират с тях, за да бъде всичко под контрол и изпълнено както трябва.

 

Професионален опит

Колкото и да сте чели и колкото и списания да имате това няма да ви помогне, тъй като ще ви липсва нещо основно, а то е професионален опит. Именно това е нещото, което ще ви спести много грешки и излишни разходи. Интериорният дизайнер има нужния опит и око да предвидят каква трябва да е ширината на врата, за да може да премине безпроблемно вашия диван например, а освен това ще ви помогнат да намерите качествени материали.

About the Author