ролетни щори

Преимущества и недостатъци на външните ролетни щори

Хората, които обичат да пътуват и често се налага да оставят жилището си без надзор използват различни методи за защита от набези на крадци и недоброжелатели. Инсталирането на алармена система е някакво решение, но като се има предвид бързината, с която охранителните екипи пристигат на мястото след получаването на сигнала то наистина се оказва доста неефективно и нерентабилно ползването на такива СОТ услуги. Препоръчително е да помислите за други алтернативни методи, с които  по-качествено да защитите дома си докато сте на поредната ваканция със семейството си или пък служебно пътуване. Днес ще ви представим вариант, който не само ще осигури добра защита на имуществото ви, но и има друг мотив, който не е за подценяване – слънцезащита.

Монтирането на ролетни щори – външни се оказва доста разумен избор особено от собственици на търговски площи както и онези, чиито жилища са по ниските етажи на жилищните сгради. Външните ролетни щори от години се използват като едно от ефективните средства, с които можете да подобрите не само защитата от крадци, а също така и от по-екстремни климатични условия. Вариантите външни щори, които се предлагат на пазара са два основни типа. Първият и по-разпространен заради достъпната му цена са тези, изработени от ПВЦ материал. Основните преимущества на тези пластмасови ролетни щори е в това, че те са на първо място по-евтини и освен това са лош топплопроводник. Това е от особено значение за потребителите, които в основата на поръката на такива щори изискват те да се превърнат в средство за ефективна слънцезащита. Изключително здрави, стабилни  и устойчиви на климатични промени са тези продукти и това ги превръща в един сигурен източник за защита не само през лятото, но и през зимата. Единствения недостатък на ПВЦ щорите са в това, че след реме променят цвета си от влиянието а ултравиолетовите слънчеви лъчи.външни щори

Следващия модел външни ролетни щори са тези, които са изработени от алуминиеви ламели. Клиентите, които избират тези варианти имат конкретни изисквания към тях. Оказва се, че алуминиевите варианти са много по-здрави на механични повреди и това ги прави сигурен източник, който възпрепятства кражби грабежи от домовете и търговските обект. Алуминиевите външни щори са по-скъпо решение, но което определено си заслужава инвестицията. Те се предлагат в разнообразни цветове и могат по този начин да се впишат към всеки тип фасада. По отношение на недостатъка на алуминиевите модели ще отбележим това, че при тях има висок процент топловодимост, което е причина за нагряване или пък охлаждане в зависимост от сезона на помещенията, на чиито прозорци са монтирани.

About the Author