Три от най-невероятните дестинации в България, които всеки турист трябва да посети

Достъпните цени на туризма в България е една от предпоставките за това много голям поток от туристи ежегодно да посещават едни от най-атрактивните забележителности на територията ѝ.  Доста от туристическите дестинации са привлекателни не само заради своята красота, но и заради легендите, които са свързани с тях. Едно място, което си заслужава да бъде видяно са седемте езера в Рила. Легендата разказва, че жена гигант, която страдала за своя любим плачела и така се образували ледниковите езера.  Толкова била голяма мъката ѝ, че дори през летните месеци някои от езерата оставали замръзнали. Изключителната красота на този природен феномен изисква от туристите да са добре подготвени за да се докоснат до тайнството на планината Рила и невероятната красота на езерата, които са разположение в подножието на стръмния ѝ склон.

Второто, но не по изумителност и очарование място е перлата на Южното ни Черноморие – Несебър. Града е признат от Юнеско за културен център, който датира от древността. Разнообразното население от римляни, византийци, османци, българи и кръстоносци, обитавали града оставят на изключително богатство на територията му. Останките от над четиридесет църкви са открити в града. Старата му част е прекрасно място за разходки на туристите, които могат да се докоснат до духа, който витае между калдъръмените улички. Несебър е един от най-старите Европейски градове, които определено заслужват нашето внимание.

Ако трябва да препоръчате само едно място на чужденец в страната ни, което задължително трябва да посети то това нека бъде Рилския манастир. Наричан българския Йерусалим манастира това място на хармония и спокойствие определено може да Ви окрили и да остави трайна следа в съзнанието Ви. Това е мястото, което е разположено в полите а Рила и има магическо влияние върху всеки, дръзнал да го посети. Мястото е известно като център,  който е запазил българската духовност и книжовност  през годините на робство и подтисничество.

About the Author