Turizym

Какви възможности за туризъм предлага страната ни?

Колкото и миниатюрна като територия да е страната ни възможностите по отношение на туристически дестинации никак не са малко. Богатството от минерални извори, планински и морски дадености действително нареждат България сред водещите и интересни за посещение държави. Потенциала, богата история и природни забележителности са причина у нас целогодишно да се развива разнообразен и съобразен с интересите на  пътешествениците туризъм. Няма друга Европейска страна, която да предлага такова многообразие от удивителни гледки, археологически находки и впечатляващи сезонни дестинации.

През годините туризма у нас търпи известни катаклизми, но последните са белязани от интереса от страна на чужди и български туристи към балнеолечението и СПА курортите ни. Възможността да се използват тези природни дадености отваря широко вратите за нови инвестиции, което повишава потенциала за посещение и на много по-заможни туристи.

Всяка една епоха от историята на България оставя траен отпечатък и върху туризма. Изключително въздействащ и будещ респект е селския туризъм, който привлича вниманието на младите хора. Възможността да се докоснат до богатата ни история и да опознаят живота на еко производството на хранителни продукти и напитки, също е част от  видовете туризъм, който е доста интересен за гостите на страната ни. Доказателство за популярността на този туризъм е и факта, че доста западноевропейци предпочетоха тишината и спокойствието на българското село и трайно се заселиха у нас, зяживявайки в хармония с природата и нейните блага.

Традиционно морските дестинации са най-посещаваните през летния сезон. Изключително богата програма можете да направите ако посетите градове като Варна,Балчик и Созопол и се докоснете до важните исторически моменти, които са оставили отражение за развитието на страната ни и до днес. Множество музеи и архитектурни обекти ще оставят невероятен спомен за всеки турист. За почитателите на съвременните екстремни преживявания се предлагат разнообразни атракциони.  Морските туристически курорти са идеалната възможност за семейна почивка в луксозни хотели, разположени по крайбрежието.

About the Author