всесезонни гуми

Пътувайте сигурно и спокойно! Изберете подходящи всесезонни гуми за Вашия автомобил!

От година на година мерките, които взимат контролните органи по пътищата по отношение на изправността на превозните средства и тяхната подготовка за зимни условия са все по-сериозни. Санкциите са доста високи и наистина превенцията е навреме да подготвим колата си за зимата отколкото да плащаме глоби за нашето несериозно и безотговорно отношение. Земните гуми са един от елементите, за които още от средата на октомври се алармира по медии и разни публикации.  Независимо от това каква зима ни очаква факта, че температурите падат под +6 градуса е основателна причина да се замислим за състоянието на гумите, с които е обуто превозното средство. А през зимата има толкова много празници и поводи за пътуване, че наистина е определящо самите ние да сме спокойни и сигурни на пътя.гуми

За много шофьори смяната на гумите е досадно занимание. Два пъти в годината да се посещава вулканизатор и да се търси и място за съхранение на свалените от колата гуми наистина е сериозен ангажимент. Естествено, че има решение и то се нарича всесезонни гуми. През последните няколко години интереса към този вариант наистина бележи ръст. Причините за това вече загатнахме и наистина ако се заложи на такива гуми, които са подходящи за всеки сезон то ще отпаднат ангажиментите по тяхната смяна.

Има обаче важни неща, с които е добре да се запознаете по отношение на всесезонните гуми. На първо място имайте предвид, че те не са подходящи за твърде екстремни условия и сериозен снеговалеж. Гумите определени като всесезонни се препоръчват за райони, при  които температурите рядко падат по – 10 градуса и снега не се задържа дълго време. затова няма как например да ползвате всесезонни гуми ако живеете на места с по-висока надморска височина. Например тези модели гуми са едно добро решение за райони като централна и Южна България, в които зимата е мека и температурите не са толкова ниски.

Все пак и тези гуми си имат някаква устойчивост и издръжливост и е добре да се запознаете с техните качествени характеристики преди да предприемете действия за покупка. Ако например имате две здрави зимни гуми и искате да сложите две всесезонни това също не е добър вариант. Желателно е, когато се прави подмяна на авто гумите те да бъдат от един и същ вид, тъй като така колата ще бъде максимално стабилна и няма да създава предпоставка за безпокойство. А зимата е вече тук затова проявете отговорност и подгответе колата за настоящите климатични условия и по-ниски температури.

About the Author