пердета

Кратко ръководство за селектиране на стилни пердета за дома

Точните пердета за дома могат да осигурят на дома толкова уют и спокойствие, че наистина да останете удовлетворени от ефекта, който ще предизвикат. Точно поради това има куп причини, поради които не е за подценяване как ще бъдат избрани аксесоарите за прозорците. С удоволствие представяме колекцията стилни пердета от Curtains Bulgaria, които ще ви помогнат да промените интериора и да му предадете шик и очарование.

Смяната на пердетата е задължителна при ремонт

Независимо дали се местите в ново жилище или правите ремонт на сегашното то наред с промяната в интериора и обзавеждане е необходимо да помислите за завесите и пердетата. Както сте се съобразили при подбора на предходните така и сега е необходимо да се фокусирате върху някои ключови акценти, които да гарантират подчертан стил и изтънченост в пространството, което ще подновявате и подобрявате.

Сред важните детайли, които от Curtains Bulgaria препоръчват да следвате са именно:

  • Определяне дължината на завесите и пердетата;
  • Как ще бъда окачени – с кукички, на релса, на корниз или ще използвате други способи;
  • Какъв цвят ще бъдат;
  • Каква е плътността на материята;
  • Вид на плата, от който ще бъдат ушити.

Всичко това има пряка връзка с концепцията на интериора за да може да се постигне хармония и адаптация между елементите, с чиято помощ ще сформирате стилна и уютна обстановка.

Определете цвета на завесите спрямо помещението, в което ще бъдат поставени

замесиВсяка стая си има своите особености предвид това, че се използва за различни битови занимания и ангажименти. Според предназначението на пространството е необходимо да бъдат определени цветовите гами и материите, от които пердетата ще са изработени като основната цел е да се постигне стилно и уютно усещане.

Ето няколко примера, които могат да се окажат ориентир за вашия подбор с цел да се допринесе за удобството и комфорта по време на престоя ви в стаите:

  • За спалня. Тук се препоръчват по-нежни и отпускащи, неутрални тонове, които допринасят за освобождаване на съзнанието от излишни мисли и потапяне в спокойна и приятна обстановка. Приемливи са екрю, светлосиньо, бледорозово, мляко с какао и други;
  • За детска стая. Тук можете да експериментирате на воля, имайки предвид дали стаята е момичешка или момчешка както и възрастта на обитателя. Синьо с принт, бяло с десени, оранжево и други свежи тонове биха паснали идеално;
  • Завеси за хол и всекидневна. Задължително е тук да акцентирате на светлите тонове като така ще запазите пространствеността. Не натоварвайте интериора с тежки цветове и се опитайте да изберете стилни завеси, които са една идея по-светли от цвета на мебелировката.

Още за избора на стилни пердета можете да намерите в сайта на Curtains Bulgaria.

 

 

 

 

About the Author