новогодишни дестинации

Подарете си едно различно посрещане на новата година в Малта

Малта е една от страните, които привлича със своята екзотичност и неземна красота. Не е случайно, че много ВИП-ове от нашите родни звезди предпочитат да прекарат и посрещнат най-хубавите празници именно тук. Коледа, Нова Година, семейни празници, юбилеи – доста добре звучи да се отправите към топлата страна за да си доставите такова феноменално удоволствие, нали! Малта е страна с изключителна природа, невероятни плажове и гостоприемни жители. Това я нарежда сред предпочитаните дестинации за почивка от много българи. Бихте ли си подарили това невероятно преживяване и склонни ли сте да посрещнете Нова година Малта на брега на Средиземно море?

Полезна информация

Както при всяка друга почивка, която смятате да направите е редно преди резервация да се запознаете с основните характеристики на една страна. А за Малта определено може да се каже много и не са малко нещата, които е добре предварително да знаете.

Евтин градски транспорт

Местните използват лични автомобили, но имайте предвид, че ако сте на почивка в Малта и то за Нова година наемането на кола ще ви струва скъпо. градския транспорт е супер добре уреден и действително ако търсите лесен и евтин начин да се предвижвате най-лесно е да си купите карта за 7 дни или дневен билет. Сумите са скромни, но пък предимството е в това, че тези карти и билети можете да ползвате за абсолютно всички транспортни средства от мрежата на градския транспорт.

Къде е най-добре да отседнете за празниците

Не са малко нашите туроператори, които предлагат почивки за празниците с включено настаняване. Вариантите са най-разнообразни и в зависимост от това какво точно търсите като лукс и пълноценно изживяване то една петдневна почивка с включени самолетни билети, приличен хотел и закуски ще ви струват около 330 евро. Наистина цените са повече от достъпни особено ако ги сравните с тези, които бихте платили в наш хотел по Черноморието.

Сред градовете, които са най-посещавани от туристи в Малта е Сейнт Джулианс. Курортното градче е изключително популярно, тъй като тук има изобилие от луксозни хотели, невероятна природа и множество забавления, от които да се възползвате.

Предварително си изберете програма

Ако си мислите, че курортния комплекс, в който се настаняват туристите ще ви бъде скучно то почивка в Малтапредварително си набележете екскурзии, които си струва да направите в Малта. Все пак посрещането на Новата година е само малък повод да посетите страната, но пък спомените от отсровната страна, които ще съберете са повод да се насладите на живописната ѝ природа.

Ето и няколко места, които е добре да включите в туристическата си програма:

  • Марсакслок;
  • Виктория (Рабат);
  • Мдина;
  • Комино.

About the Author