курс категория ВЕ

Защо ни е нужна категория ВЕ, когато пътуваме с каравана или ремарке?

Със сигурност леко завиждате, когато видите, че приятелите ви във Фейсбук са камили снимки от поредната си туристическа фиеста. Никак не са малко хората, които не само обичат да пътуват, но и могат да си го позволят. Всъщност всеки, който има желание може да обиколи невероятно красиви места не само на територията на страната ни, но и в чужбина. Но тук опираме до въпроса с парите и колко би ни струвало едно такова приключение. Хотелите никак не са евтини, а изгодните самолетните билети не пасват на нашето свободно време. За да не зависите от други фактори ползвайте колата си. Така винаги при първа възможност ще можете да отпрашите към желаната туристическа дестинация. А у нас наистина има невероятни места, които си заслужава да посетите – на море, планина, пикник, риболов. Възможностите за релакс и емоции никак не са малко.  Днес къмпинга е много популярен сред почитателите на пътешествията, но за да можете да се възползвате от предоставената възможност трябва да сте добре подготвени. Това, че имате лек автомобил или мини ван е добре и да организирате семейна къмпинг ваканция е перфектното решение, което със сигурност ще ви излезе и много евтино. Но къде ще натоварите половината покъщнина за да не ви липсва нищо по време на импровизираната ваканция? Решението е ремарке или каравана. На практика никак не са малко българските домакинства, които са почитатели на къмпинг туризма и обичат да обикалят забележителни места. Правилното оборудване и подготовка обаче са изключително важни и ако наистина искате да се насладите на спокойната и приятна почивка, да пътувате където пожелаете и да не се съобразявате с график на обществените превозни средства е време да помислите за курс б е категория. шофьорски курс Б+ЕТова е шофьорски курс, който дава възможност на водачите, които имат шофьорска книжка категория В за преминат няколко часа обучение, което ще им позволи да прикачат към лекия си автомобил ремарке или каравана. Така, че ако имате намерение да пътувате често със семейството и и обичате къмпинг предизвикателствата сега е момента да се запознаете с изискванията на тази категория шофьорски курсове.

BE категорията е популярна от гледна точка на това, че дава наистина големи възможности на шофьорите. Ако имате кон, който участва в надбягвания, имате лодка и трябва да я транспортирате до река или до морския бряг то няма как без да имате категория б+е да направите това напълно законно. Освен това патрулите на КАТ винаги проверяват превозните средства с прикачени ремаркета дали имат нужната документация и дали водача притежава необходимата квалификация да управлява композиция от превозни средства. Закона предвижда възрастови ограничения и стаж като шофьор на лек автомобил. Затова за да се запишете на обучение ВЕ трябва да имате навършени 24 години и да притежавате свидетелство за правоуправление от категория В. категорията ВЕ също изисква да имате и минимум основно образование, но щом вече разполагате с курс  В и ползвате лек автомобил е логично да отговаряте на условието за образователен ценз. Курса за шофьори Б+Е се състои само от дванадесет часа практическо обучение, което се провежда на полигон и в интензивен градски трафик. Поради това, че сте притежател на категория Б не  е нужно отново да преминавате през теоретичния модул, тъй като той е идентичен за всички категории шофьорски курсове.  Така, че няма да се наложи да отделите твърде много от свободното си време и освен това ще разполагате със свидетелството, което ще ви даде възможност да пътувате когато и където си поискате. Много шофьори отчитат като удобство факта, че са преминали шофьорски курс категория б е. не само, че цената тук е изключително достъпна, но освен това ви се предлага огромна свобода и потенциал да прикачвате различни ремаркета към превозното средство. Това могат да бъдат теглещи конструкции за лодки, платформи за мотоциклети, велосипеди, специални обезопасени ремаркета за животни, каравани, и други. Независимо от това, че става въпрос за само 12 часа за да получите желаната буква Е към категорията В е важно да преминете и изпит. Както самото обучение така и изпита се провежда първо на полигон за да може изпитната комисия да прецени дали сте успели да овладеете абсолютно всички маневри, които се изискват за лек автомобил с прикачено ремарке, както и в интензивен градски трафик където освен маври се следи и за стриктното спазване на дистанция, пътни знаци и маркировка. Можем да кажем, че това е един от най-леките и евтини курсове, които обаче са много полезни за тези, които имат нужда от това да прикачват ремаркета, платформи или каравани. Подготовката за пътуването, за вашето хоби и любими занимания е важна и първото е наистина инвестицията в шофьорски курс от категория ВЕ. Затова се свържете с инструктори и автошколи, които разполагат с нужния ресурс и автопарк за да могат да проведат такова обучение.курс за каравана

Категорията е практична и полезна и освен това не е някаква фрапираща инвестиция, която трябва да направите. Днес все повече хора предпочитат да са независими по отношение на тяхната почивка и обичат да пътуват в страната и чужбина добре подготвени. Туристическите каравани са изключително практични и определено са перфектния избор за запалените пътешественици, които обикалят по цял свят. И всъщност какво му трябва на човек за да е истински щастлив и да следва мечтите си и туристическите предизвикателства? Курс категория б е, каравана и весела компания. Звучи прекрасно нали, да сте независими и да спирате на места, които са ви направили впечатление. Къмпингуването е доста популярно не само у нас, но и в чужбина затова именно се нуждаете от категория ВЕ, за да можете да посещавате местата, които сте си набелязали. Организираните екскурзии са за хората, които не обичат изненадите и екстремните преживявания. Ако за вас това е пълна скука и търсите нещо по-интригуващо и вълнуващо то стягайте колата, прикачете караваната и се отправете към поредната изключителна и невероятна ваканция. И така не само приятелите ви във Фейсбук ще споделят невероятно забавни снимки от своите пътешествия, но вече и вие можете да се похвалите с такива. Приятно и безаварийно пътуване!

About the Author