разтегателна трапезна маса

Какви и колко на брой маси са нужни при обзавеждането на апартамент?

Въпреки скромните размери на някои жилища няма как при обзавеждането да не бъдат предвидени маси. Става въпрос за мебели, които са необходими, създаващи удобство в трапезарията и хола. Възможностите за инвестиране не са малко и от това каква е разполагаемата площ се определя спецификата на обзавеждането, което предстои да бъде закупено. Много домакинства се пита колко на брой и какви маси да изберат. Безспорно освен двата основни варианта за хол и трапезария в търговската мрежа се предлагат и други, но е въпрос на индивидуален подход да се изберат такива, които реално имат място в интериора.

Определяне на вида

Скромния по квадратура апартамент няма кой знае какъв потенциал за осигуряване на приемливи условия за аранжиране с всякакви видове маси. Една от перспективните възможности, които мнозина избират е осигуряването на наистина високоефективни и трансформиращи се решения, които спестяват пространство и освен това на домакинството не му липсва нищо.

Определянето на вида е първото, с което трябва да се захванете. Наистина това би било решаващо за организацията и оптимизацията на площта. По отношение на видовете маси, които са лесно приспособими в апартаменти и се приемат с добро око от потребителите се нараждат:

  • Помощни. Удобни за използване са в коридор, антре, спалня, хол, всекидневна;
  • Трапезни. Обикновено ги използваме за хранене, но това не означава, че не са добра алтернатива за обзавеждане на всекидневна или кухня;
  • Трансформиращи се. Споменахме за техните качества, но отново ще акцентираме върху тях, тъй като са сред мебелите, които са изключително популярни по отношение на обзавеждането на мини жилища.

Спецификата на всеки вид маса определя площта, която тя ще заеме. Според общата квадратура и начина на организиране на пространството се съобразявате и избирате такава, която би се интегрирала идеално в дома ви.

Колко на брой

 масаКакто вида така и броя на масите в жилището ви са зависими от пространството, с което разполагате. Ако апартамента ви е просторен и определено имате достатъчно място за мини модел в антрето или пък в спалното помещение то определено ще се възползвате от предоставените ви опции.

Но не така биха изглеждали нещата, ако коридора е тесен, а  спалнята има място само за легло и малък гардероб. Няма как да се ангажирате с многочислен избор на маси, а просто ще заложите на стандартните, които за такъв тип имот са максимум два – холна и кухненска.

Дома е отражение на собствения ни характер. Това дали ще успеем да го подредим подходящо и удобно е показателно до колко държим на реда и комфорта в жилището си.

About the Author