стол за офис

Как се избира стол, на който работим осем часа дневно?

Минимум осемте часа работа в офиса са предпоставка за това да обърнем специално внимание на подбора на мебелировка. Много работодатели акцентират на евтините мебели, които обаче се оказват не добре приети от служителите, а от том идва и проблема с желанието за работа,. Така, че днес имаме повод да помислим за това защо е определящо да се вземат предвид всички аргументи за селектиране на добри офис мебели, с които да се повиши коефициента на работоспособност и желание от страна на служителите да отметнат всички текущи задачи. Съществен принос за ефективната работа на хората в един офис са столовете, на които те стоят. Наистина няма как да се пренебрегне мебел, която цял ден е свързана с нашето тяло. Ще кажете, че на пазара има доста столове за офис и на пръв поглед те изглеждат не само добре, но и са удобни. Принципно е така, но има няколко правила, които биха били решаващи за това служителите и във вашия офис да работят с желание.офис стол

  1. Столовете, с които ще обзавеждате офиса не бива да бъдат от типа кухненски, трапезни, детски. Все пак служителите ще работят на тях, а няма да се хранят. Освен за цялостната концепция на интериора в офиса не пренебрегвайте столовете, защото тяхната роля е доста важна, особено ако в офиса идват клиенти, които трябва да останат с добро впечатление от обстановката. А в случая комбинацията с офис бюро и трапезен стол ще предизвикате въпроса дали са попаднали в ресторант или пък кантора, в която очакват да бъдат качествено обслужени.
  2. Комфорт и здравина. Това са водещите фактори, които могат да гарантират един нормален работен процес. Ако седалката или облегалката не са достатъчно удобни, не могат да се настройват спрямо физиката то директно ги подмените. За да изпитва удоволствие от работата, която върши служителя има нужда от стол за офис, който да следва движенията му.
  3. Ергономичвост. Именно идеята за това стола да се напасне на индивидуалните потребности на човека, който ще го ползва е в основата на това да се избере подходящо място, в което ще стои седнал около осем часа дневно.
  4. Износоустойчиви материали. Характерно за столовете за офис е това, че те са подложени на екстремна употреба. Това налага при тях да не се правят компромиси с качеството, тъ като те всъщност са инвестиция за осигуряване на приятна и удобна работна среда, в която всеки служител да извършва ежедневните си ангажименти необезпокояван от болки в гърба и кръста, както и всякакъв дискомфорт в следствие на избора на неправилен офис стол.

About the Author