смарт димер

Какви са предимствата и възможностите на умното осветление

Осветителната система в умния дом може да бъде контролирана от разстояние, без значение къде се намираме. Иновативните смарт лампи работят чрез интернет и WiFi мрежата. Автоматизацията на жилището е възможност да влезем в бъдещето, като управляваме уредите около нас лесно и комфортно. Първото с което повечето хора започват да променят жилищната обстановка и да я правят по-модерна са осветителните тела. Различни продукти включително и качествени смарт лампи ще откриете в каталога на Smartdirect.bg. Артикулите са разнообразни като функционалности и дизайн, за да се впишат по най-добрия начин в интериора и да задоволят очакванията ни към тях.

Какво е важно да знаем за интелигентното осветление

Ако изберем да монтираме подобни смарт лампи и съответните ключове и релета към тях ще може лесно да управляваме както външното, така и вътрешното осветление. Всички крушки имат дълъг живот и са много по-икономични от стандартните модели с нажежаема жичка. Чрез контролерите свързваме всичко към мрежата, а сензорите дават необходимата информация, за да настроим смарт лампите кога и как да работят. Сензорът изпраща сигнал към контролера и той обработвайки информацията решава кое кога да бъде включено.

На потребителят се дава възможност да настрои осветлението по начин, който му харесва и в зависимост от конкретните условия. Силата на светлинния поток може да бъде най-различна в зависимост от дейностите, с които ще се занимаваме. Ако например гледаме телевизия може да настроим смарт лампите към приглушена светлина.

Кои са популярните опции на интелигентното осветление:смарт осветление

  • Разпределя се натоварването в цялото жилище – знаете точно къде, колко електроенергия се изразходва и контролирате смарт лампите, така че да пестите от тока;
  • Дистанционно включване и изключване на домакински уреди – умните ключове и контакти позволяват от телефона или чрез гласова команда да решаваме кой уред да работи;
  • Контрол на достъпа до мрежата – благодарение на интернет свързаността винаги имаме връзка с автоматизацията на жилището. И други членове на семейството могат да управляват системата.

Smartdirect.bg представя различни компоненти, чрез които ще изградим умно осветление и ще дадем старт на модернизация на жилището.

Да изберем ли интелигентно лентово осветление

LED светлините представляващи дълга лента могат да бъдат лесно монтирани във всяка зона от дома. Този вид интелигентни осветителни тела са изключително популярни за осветяване на кухненската зона около работния плот, защото предлагат ярка и наситена светлина. Това е мястото, на което ни трябва перфектна видимост. Интензитета и цвета на светлината могат да бъдат управлявани и настроени спрямо личните ни предпочитания. Съвременните смарт лампи много улесняват ежедневието ни и създават неповторим комфорт, навсякъде където присъстват.

 

About the Author