спортни обувки

Любопитни факти от създаването на любимата ни марка маратонки Puma

Историята на световноизвестния бранд Puma  наистина е като приказка и за онези от Вас, които свързват марката с удобните маратонки и спортните облекла днес ще се върнем малко назад във времето за а ви запознаем как са се появили маратонките Puma  , които днес са любими на милиони хора по света. Основаната през 1924 година обувна фабрика от братята Рудолф и Ади Даслер. Успеха на компанията обаче настъпва няколко години по-късно, когато Ади предлага през 1936 на американския спринтьор Джеси Оуенс да използва най-новите  обувки с шпайкове. След като спортиста печели 4 златни медала това изстрелва „Обувна фабрика на братята Даслер“ ( както тогава се е наричала компанията) сред едни от най-известните производители на спортни обувки. Но това е само зараждането на създаването на маратонките Puma. По време на военните действия и бомбардировките през 1943 г. компанията се разделя и поради известни обстоятелства в отношенията на двамата братя се появяват двата основни лидера днес на пазара с маркови маратонки, а именно Puma   и Адидас. Ади Даслер става собственик на марката Adidas, а брят му Рудолф основава „Пума Шуфабрик Рудолф Даслер“.Puma

Колкото и странно да звучи днес наистина двете компании са най-големите конкуренти на пазара и въпреки това успяват да предложат изключително високо качество и продукти от световна величина. Mаратонки Puma  се появяват точно така и наистина като доказателство за невероятното удобство и висок стандарт, които предоставят на краката ни е именна почти сто годишната история на компанията майка, от която произлизат двата основни гиганта, производители на спортни стоки днес. Всъщност тази любопитна информация не е толкова известна на хората, които просто търсят конкретната марка спортни обувки, но пък е добре да знаете как са се появили любимите ви комфортни маратонки с логото на Puma.

Днес на маратонки с марка Puma разчитат изключително много спортисти и причината за това е в безупречното качество и специални разработки на бранда, които са свързани с индивидуалните потребности съобразно спорта, който се практикува. Puma е желана и обичана марка спортни обувки не само за тренировки  и спорт, а също така и за разходки. Не е тайна, че много млади родители не ползват традиционните бебешки обувчици за прохождане, а се доверяват на утвърдената марка за да осигурят ортопедична и невероятно удобни първи обувки на своите деца и то с логото на Puma. Качество, изисканост, стил, невероятно удобство – ако търсите това и за вашите крака, то можете да се доверите на онлайн магазин Sportmoda.

About the Author