диван

Имат нужда от професионално почистване кожените тапицерии

Грижата за тапицериите е желателно да бъде професионална. Това ще гарантира техния дълъг живот и ще се намали риска от увреждането им. Дивани, канапета, автомобилни седалки, тапицирани легла и други с само малка част от ежедневно използваните от нас пособия, към които е необходимо да проявим висока отговорност. Ако живеете в града под тепетата днес имаме специално предложение за вас – euroclear.bg Почистване на кожени тапицерии Пловдив. Използвайки професионалните услуги се доверявате на специалисти, които са наясно със спецификата на материите и оптималната грижа за тях.

Перат ли се кожените дамаски

Много хора смятат, че прането решава техните проблеми със замърсените тапицерии. Кожените повърхности обаче са доста по-специални и изискват индивидуален подход. Много подробно са описани етапите на провеждане на процедурата в euroclear.bg, което би ви дало яснота, че наистина доверявате своите любими мебели на професионалисти, които ще върнат техния първоначален блясък и живот.

Кожените тапицерии по принцип не се перат машинно. Тъй като всеки вид кожа се отличава със специфична структура преди да се започне третирането и почистването на тапицерията се прави анализ за:

 • Поносимост на препарати;
 • Издръжливост на цвета;
 • Риск от надраскване;
 • Еластичност на материала;
 • Как да се предаде блясък.

Именно след като специалистите установят вида и типа на замърсяването на  кожената тапицерия се пристъпва към ефективна работа, която включва отстраняване на прах, третиране на петна, цялостно почистване на материала в дълбочина.

За деликатна грижа

кожена тапицерияНе ви съветваме сами да третирате кожата независимо от това дали е с естествен или синтетичен произход. Риска от деформации с подръчни материали са много големи, което показва, че наистина е необходимо да се вземат под внимание професионалните умения на опитните екипи.

Фирмите, които предлагат такива услуги гарантират оптимална грижа за тъканите. Те не само придават блясък и връщат жизнеността на старите мебели, но имат методи за премахване на упорити замърсявания от:

 • Химикал;
 • Мазнини;
 • Лак за нокти;
 • Маркери;
 • Бои;
 • Червено вино и други.

Всичко онова, което поради небрежност е попаднало върху кожената тапицерия може да бъда отстранено бързо и качествено без това да повлия на визията на мебелировката.

От euroclear.bg предлагат професионално почистване не само на кожени, но и на всякакъв тип текстилни дамаски като там се прилага както ръчно така и машинно пране за оптимални резултати. Ако търсите за Пловдив фирма, която да реши казуса с петната по меката мебел, килимите, мокета, матраците или купето на автомобила то сега е момента да се свържете с екип, който гарантира най-високо качество на услугата.

 

 

 

About the Author