Еднолицев матрак

Какво повече следва да знаете при покупка на еднолицев матрак

Особеното при моделите матраци с едно лице е това, че те се състоят от два компонента – рамка и пълнеж. Както предполагате видовото разнообразие и тук може да затрудни взимането на крайно решение, тъй като клиента следва да направи преценка за това кои са предимствата на едните и другите модели. За да може човек да си изясни ситуацията с продуктовото разнообразие при еднолицевите матраци е необходимо да се запознае с предоставените му възможности. Виж повече тук кои са особеностите, върху които е добре да се акцентира за да се постигне персонален комфорт и възможност за оборудване на релаксиращ спален кът.

Видове рамки – коя е по-добра

Основния детайл, който отличава еднолицевите от двулицевите матраци е вградената рамка. Разбира се, че моделите с едно лице разполагат с интегрирана в продукта опора, което позволява да се оформи много бързо спалния кът така, че да се използва веднага след позиционирането на матрака. Няма нужда да се купува допълнителна рамка, тъй като вградената е достатъчна за да подсигури удобството на тялото.

На пазара обаче се предлагат спални изделия, които се характеризират с известни различия при рамките т.е. не е без значение на коя от тях ще се доверите за да можете да постигнете идеални ефекти по отношение на уют и функционалност. Основните идеи, които влагат в производствения цикъл производителите се отнасят до:

  • Цели рамки от ОСБ плоскости. При различните размери се използват ОСБ с различна плътност и дебелина;
  • Ламелни. Набляга се на естествената дървесина, която се характеризира с отлична еластичност и предоставяне на комфорт на потребителите;
  • Метални. Те са надеждни и здрави, устояващи на натоварването, на което биват подлагани;
  • Хибридни. Състоят се от няколко типа материали като например съчетание между метална основа и ламели от дърво.

Имайте предвид, че за да се осигури перфектна проветривост на пълнежа е хубаво да има естествено циркулиране на въздуха. А такава със сигурност могат да ви осигурят ламелните вградени рамки.

Що е то пълнеж при еднолицевия матрак и кое го прави важен

 матракВсеки еднолицев матрак се състои и от пълнеж. Това е използваемата страна, която носи усещане за мекота, комфорт и уют. Инвестицията в еднолицев матрак може да окаже влияние върху всички онези детайли, които са пряко свързани с усещането за безупречност и спокойствие. За да можете да бъде сигурни, че няма да допуснете грешки тук имайте предвид, че можете да избирате измежду:

  • Пълнеж от покет пружини;
  • Пружинно тяло;
  • Полиуретанова пяна;
  • Латекс;
  • Мемори пяна;
  • Хибридни и други.

Сигурно е, че е търсите перфектния пълнеж. Когато залагате на конкретен тип е добре да се ръководите от това каква твърдост предоставя на крайното изделие.

About the Author