Да планираме лятната почивка сега

Вероятно доста от хората мечтаят по цяла година да е лято – за съжаление, не е така. Все пак всеки иска да отдъхне на някое хубаво местенце в няколкото топли месеца от годината, а те наближават. Най-доброто, което можете да направите за лятната си почивка, е да я планирате от рано, защото може да намерите по-евтини нощувки и полети. Ще ви покажем няколко кътчета, който препоръчваме да посетите през тази част на годината.

Ако обичате морето и спокойствието далеч от града, то курорт Албена е подходящ за вас и вашата семейна почивка. Плажната ивица е голяма, а местността е спокойна, за разлика от Златни пясъци, който ако все пак искате да посетите, е доста близо. Има забавления за малки и големи. В близост е също и град Балчик, където можете да посетите двореца и ботаническата градина.

Село Баня пък е подходящо място за тези, които обичат красотата на природата и планината. Селото се намира в непосредствена близост до град Банско, което дава предпоставка за разходки по много планински маршрути. В самото село има и минерални басейни, където можете да отдъхнете след дългата разходка сред природата. Най-голямата водна пързалка в Европа функционира през лятото в близост до Банско, на Бъндеришка поляна.

Ако все пак искате да разнообразите малко повече и желаете да почивате извън България, но не ви се пътува много, то Паралия в Гърция ще е идеалното за вас място. Чиста плажна ивица, голямо разнообразие от хотели, места за хранене и забавление са само няколко от факторите, които ще направят почивката ви незабравима.

По-далечна дестинация извън пределите на нашата държава е Верона в Италия. Можете да се загубите в малките улички на града, залисани от красотата на архитектурата му. Тук освен да видите амфитеатърът „Арена ди Верона“ и площад „Ербе“, трябва да опитате и неповторимото вино, с което се слави градът на Жулиета. Нейната къща пък се намира близо до площада и също е популярна атракция.

Ако си падате по екзотичните и далечни дестинации, то тогава непременно бихте пожелали да посетите остров Пукет, който се намира в Тайланд. Това е една от най-популярните туристически дестинации, а град Пукет е най-големият на острова. Мястото има всички необходими съставки, за да се нарече перфектното място за всички – красиви плажове с фин пясък и наситеносиньо море, бурен нощен живот и разнообразна кухня.

Усетихте ли полъха на соленото море? Ако и резервацията вече е факт, остава само да събираме кеш за ваканцията  и да започнем отброяване на дните до нея.

About the Author