лятна ваканция

Корпоративен семеен ден – защо тези събития набират популярност?

Фирменият банкет е весело събитие за разтоварване след работната седмица и сплотяване с колегите, под формата на купон, почерпка, забавни истории. Все повече обаче нашумява идеята за корпоративен семеен ден. Какво представлява той и как да го организирате?

Какво означава корпоративен семеен ден?

Това понятие навлиза в повечето компании през последните години като метод за разнообразяване не само на служителите, но и на техните семейства. Организира се празненство с най-разнообразни активности, където освен присъствието на колектива на фирмата, всеки може да доведе съпруга/съпругата си и децата си. Доминиращ е социалният елемент, позволяващ запознанството със семействата на колегите и приятелства между дечицата им.

За какво да се погрижите при организирането на корпоративен семеен ден?

Ето няколко идеи, чрез които да организирате корпоративен семеен ден в работата си:

  1. Пространство
    Изберете подходящо леснодостъпно място, с достатъчно много пространство, за да има къде да тичат и танцуват децата и да поседнат родителите им. Най-добре е да е на открито, ако е хубаво времето, в близост до площадка, тоалетна и магазин или направо в специален комплекс, с терени за игра, може и с басейн. Ако партито е с някаква тематика, като коледно или пък лятно, украсете и предложете на родителите да измислят на децата си забавни костюми.
  2. Кетъринг
    Изборът на храна също е много важен, защото знаете, че децата не ядат всичко, което им предложите. Подберете меню, според най-предпочитаните храни и напитки както за малчуганите, така и за колегите ви. Нека има и солени, и сладки неща, в достатъчни количества, за да не се притеснявате дали нещо няма да се изчерпа. Изключително важно е всичко да е прясно и качествено. Не бива да правите компромиси точно с това.
  3. Човешки ресурс
    Понятието се отнася за всички аниматори, специални гости, изпълнители, водещ, диджей, персонал. Те ще изготвят програма, специално за вашия корпоративен семеен ден, с различни игри за малки и големи и няма да допуснат на някого да му е скучно. Могат да направят покани за всички от фирмата, както и да измислят множество изненади. Родителите ще имат възможност да се видят с колегите си и да се запознаят с нови хора, докато са спокойни, че децата им са в сигурни ръце и също си прекарват хубаво. А след това със сигурност ще слушат много детски истории, съпроводени с изненади.

За професионална организация на корпоративен семеен ден във вашата фирма се обърнете към специалисти от агенции, които ще се погрижат за всичко, вместо вас, коментират от Травел Мениджмънт.

About the Author