офис стол

Какви функции е препоръчително да притежава един офис стол

Когато работното ни време е фиксирано и се налага да стоим на едно място с часове то това до голяма степен създава усещане за дискомфорт. Гарантирано болезнено може да се окаже работното място в случай, че офис стола, който използваме е на предела на качествените си показатели, прекалено е износен и освен това наистина не може да ни гарантира комфорта, който търсим. Ето причина да се възползвате от решенията, които предлагат от виртуалната платформа mebeliarena.bg. В зависимост от това дали използвате стола 2, 4, 8 или повече часове то със сигурност ще изпитате необходимостта от продукт, който е оптимално грижовен към мускулите, ставите и изобщо опорно-двигателната ви система. Ще представим няколко специални механизми, които имат пряка връзка с повишаване качеството на комфорт и удобство по време на работа.

Регулиране на позициите на тялото

Всеки човек се отличава с различни физически данни. Едни от нас са високи, а други по-ниски. Това несъмнено се отразява и факта, че при стандартни столове не винаги позицията на краката се оказва удобна за съответното телосложение, което предполага, че трябва да се използват регулиращи механизми, които да ни помогнат да постигнем желаната позиция.

Регулиране може да се приложи за:

  • Ниво на седалката;
  • Ъгъл на облегалката;
  • Местоположение на подлакътниците.

Определяйки подходящите за тялото позиции не се наблюдава натоварване на крайниците, гърба, врата.

Заключващ механизъм

офис креслоЕдна интересна опция, която все повече нови модели офис столове притежават. Тук става въпрос за това, че не само има оптимален брой функции, които повишават удобството по време на работа, а има заключващ се момент в определена позиция. Това не позволява заклащане на стола както и нарушаване на позата, която сте избрали за извършване на своята работа.

Люлеене – екстра и време за релакс

Какво от това, че сте на работа? Все пак тялото ви се нуждае от някакъв вид движение, което да гарантира много повече удобство и комфорт. асинхронният или още известен като люлеещ се механизъм е именно сред предпочитаните екстри от някои служители. Ако сте програмист, проектант, счетоводител, оператор обслужване на клиенти то със сигурност няколко заклащания на стола могат да допринесат за подобряване на циркулацията на кръвта.

Това оборудване се приема като много ефектна алтернатива, тъй като повишава:

  • Удобството по време на работа
  • Предоставя леко и дискретно раздвижване на тялото;
  • Наклонът позволява да се намали напрежението, което гърба и кръста изпитват поради стоене в една поза.

С mebeliarena.bg имате възможността да се насладите на работата и да повишите производителността си.

About the Author